Tvåochetthalvtår

Igår var det 16:e december och det innebär att vårt stora troll blev 2,5 år gammal. Han är fantastisk, och lika mycket som han går mig på nerverna med sitt ”trotsiga” beteende så gör han mig så himla glad och stolt.

Han har ganska långt, nästan för långt, blont lockigt hår. Sist vi räknade så hade han 16 vassa tänder och är drygt 92 centimeter lång.

Han babblar och snackar som bara den och säger de mest underbara sakerna. Som igår när jag i bilen hem berättade för honom att jag tyckte det var roligt att gå en sväng på solkatten (Lerums lilla köpcenter) tillsammans med honom och att han var så duktig som inte sprang iväg och snällt följde med mig i affärerna, då sa han till mig ”du är också duktig mamma!”

Han pratar inte bara mycket, han sjunger också gärna och kan flera sånger.

Han tycker väldigt mycket om att klättra och hoppa och bygger gärna berg av soffkuddarna som han hoppar på.

Han leker ofta med bilar och där kommer även hans nya typ av lek in, rollspel. Bilarna pratar med varandra och åker på utflykter och hjälper varandra loss när de har fastnat i snön(fårskinnet). Ibland vill han att vi ska vara med, då ger han oss en bil och säger ”prata mig”, men många gånger leker han så fint själv och man hör hur bilarna pratar med varandra.

När vi frågade vad han ville vara på förskolans vinterfest så svarade han upprepade gånger att han ville vara kung, men väl på plats så var han bara Didde, den hemmagjorda kronan och spiran fick ligga i hans låda tillsammans med manteln(hans plyshiga polarnfilt) under vinterfesten.

Han har väldigt bestämda åsikter och uttrycker tydligt om han blir arg. ”Jag arg!”, säger han och bligar på oss.

Han gillar rutiner och är ibland lite rädd för nya saker, så som nya strumpor till exempel. Han brukar få komma ut och hämta vällingflaskan hos oss i köket när den är färdig och då ska det vara lock på så han kan skaka. I morse lämnade jag den färdiga flaskan utan lock till honom direkt i soffan, det gick inte. Jag fick hämta locket så han kunde gå ut i köket för att sedan komma inspringandes samtidigt som han skakar flaskan(som han brukar göra). Mycket viktigt!

Han ser gärna på tv och kan namnet på alla Barnkanalen och Bolibompas serier. Han använder också gärna paddan och den senaste upptäckten är youtube där han har lyckats leta upp ryska barnprogram som han glor på.

Han är gärna med och ”lagar mat”, det vill säga smaka på allt! När vi väl sitter vid bordet är han dock lite petig.

Baka pepparkakor tyckte han var skoj, men han åt väl i och för sig upp det mesta av degen innan den hann bli figurer och fick gräddas i ugnen.

Det tar tid att lägga honom, det ska läsas böcker och berättas sagor, även här håller han sig gärna till rutiner. Det ska vara sagan om Didde på Liseberg eller sagan om Didde på Borås djurpark. Och på nätterna kommer han gärna in och lägger sig hos oss.

Han är vår älskade Kung Didde och sin lillasysters stora Idol.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/90f/40106016/files/2014/12/img_2020.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/90f/40106016/files/2014/12/img_2047.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/90f/40106016/files/2014/12/img_2034.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/90f/40106016/files/2014/12/img_1995.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/90f/40106016/files/2014/12/img_1938.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/90f/40106016/files/2014/12/img_1881.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/90f/40106016/files/2014/12/img_0904.jpg

Annonser

One thought on “Tvåochetthalvtår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s