8 månader senare

Den 23:e mars bloggade jag om att det inte fanns någon återvändo, vi drog då igång projektet att bygga altan.

Ett av delmålen var att vi skulle ha hunnit lägga all trall till barnens och Mackes kalas som hölls den 7:e juni. Det fixade vi. Dock var inte allt räcke klart då, inte heller trappan på framsidan. Men det blev ett lyckat utomhuskalas på altanen ändå!

Nästa delmål var att trappan på framsidan och räcket skulle vara färdigt till min 30-årsfest som hölls en dryg månad senare. Trappan snickrade vi ihop i ösregn för att hinna och nästan allt räcke var färdigt. Även detta blev en fin tillställning utomhus på vår älskade altan.

Efter det har de sista delarna genomförts i ett lite långsammare tempo. Säsongens sista insats gjorde Macke häromdan. Han monterade de hemmagjorda stolphattarna.

Det är några småsaker kvar. Vi måste fixa något till ljusinsläppshålen ner till källaren och även fundera på hur vi ska göra med täcksidor. Men det är en fis i rymden jämfört med vad vi hittills gjort.

Vi får lov att tacka att Idun var en trött och nöjd tjej som lät oss hålla på större delen av våren och försommaren. Att Didrik fann sig i att ”arbeta” med oss. Tack till alla inblandade för hjälp med barnpassning och arbetskraft under bygget.

Altanen har använts till kalas och fest, grillning, solning och till och med bad för vissa. Det har körts mycket Bobby car, balanscykel och gåstol därpå och det har övats på att krypa. Vissa dagar åt vi frukost, lunch och middag där.

Förstod nog inte förrän efteråt att det var ett ganska rejält projekt vi drog igång och nästan helt rodde i land.

IMG_1931.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s