Socker-appar

Igår var det föräldramöte på föris och föräldrarådgivningen föreläste. Mycket intressant. Vi fick sätta oss i mindre grupper och prata om gränser. Vi kom in på våra barns användande av paddan. Didrik älskar den och blir tokig när vi säger nej och att tiden med paddan är ute. Då var det en annan förälder som arbetar på en annan förskola som frågade vad som skulle hända om han fick ha fri tillgång till den, precis som med alla andra leksaker. Hon menade att intresset då skulle svalna för den. Jag gillar tanken men tänkte direkt att Didrik skulle kunna sitta med den tills han somnade. Då sa hon att man ska rensa den från ”socker-appar” där de bara sitter och glor och som inte kräver lite tankeverksamhet.

Sagt och gjort. Jag har nu laddat hem lite mer pedagogiska appar som kräver lite interaktivitet och tagit bort Barnkanalen-appen. För den kan han sitta och bara glo på i timmar om han skulle få. Så nu ska här testas. Paddan ska få ligga framme och så får vi se vad som händer.

Jag köpte tre nya appar som jag läste om på pappasappar, visst de kostade lite pengar men det är det lätt värt om vi kan få lite lugnare eftermiddagar utan att jag för den delen ska ha dåligt samvete för att han sitter och ”sockrar” med paddan.

IMG_0226.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s