En långweekend i Stockholm

I fredags tog jag, Macke och Didde flyget upp till Sthlm. Det gick ganska bra. Men måste erkänna att det är lite halvbökigt med en unge som inte tycker det är jätteskoj att sitta still. Dessutom orsakade tryckskillanden vid landning en mindre migränattack i mitt huvud.


Vi tog Arlanda express in till stan och där blev vi upplockade av Mikael som körde oss till hotellet. Klockan var ganska mycket så vi somnade ganska snart. Efter en god hotellfrulle på lördagen så kom mor, far och bror Mikael och plockade upp Didrik.

Nu började mitt och Mackes barnfria dygn. Vi tog oss in till stan. Shoppade lite och strosade runt lite, lite mindre strosande än vad jag hade velat. Mina ömma fogar satte stop och vi fick ta igen oss i en soffa på Kulturhuset. Men innan dess hann vi ju med en riktig gofika på espresso house.

20131028-222356.jpg
Efter vilan åt vi kebab i bröd på trappan till konserthuset sen gick vi på bio.

På kvällen så hamnade vi på Printz på den nya anläggningen Tolv i botten på Tele 2 Arena. En tysk ölhall med egentillverkad korv och ett stort ölutbud, det sistnämnda hjälpte inte mig, fick iofs en alkoholfri variant. Man satte ihop sin egen meny, lite som tysk tapas. Mycket lyckat!

20131028-222858.jpg
Ytterligare en hotellfrukost och lite vila på rummet senare så var vårt barnfria dygn slut och vi längtade efter Didrik. Så här såg frullen ut.
20131028-223305.jpgBjuder även på en bild på min utsikt från hotellsängen, en hand som känner på sparkarna i magen och Globens fasad precis utanför fönstret.
20131028-223314.jpg
På söndagen åt vi en fantastisk god lunch på Fine food i Hammarby Sjöstad tillsammans med mor, far, Mikael och Auas.

20131028-223551.jpg
På eftermiddagen åkte Mamma och pappa hem och Mikael gick och tränande och då passade vi på att ta det lugnt och mysa med vår älskade guldklimp i brorsans lägenhet.

20131028-223712.jpg
Förutom oro för att flyget skulle bli inställt pga av stormen så var det Didriks dag idag. Han fick härja på ”rum för barn” på Kulturhuset till svetten rann på både honom och stackars Macke som försökte hålla samma tempo som honom upp och ner för trappor, ramper och rutschkanor i det underbara biblioteket för barn.

Även på flygplatsen fick Didrik leka av sig i en liten utställning från Junibacken.
20131028-224106.jpg
Didde somnade gott på planet hem, som gick på utsatt tid. Puh, skönt att komma hem.
20131028-224237.jpg

Stort tack till ena storebror som körde oss till flygplatsen, andra storebror som körde runt oss i Sthlm och lät oss bo över en natt. Han hjälpte också mor och far att barnvakta Didrik ett dygn och tack till Malin och Niklas som matade katten och hämtade hem oss från flygplatsen trots stormvarningar.

Nu är jag jättetrött, Godnatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s